Sint-ja­kobs­schel­pen met bloem­kool­pu­ree

(56)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht 4 personen
3 56

Ingrediënten

Keukenspullen
  • grillpan, ovenschaaltje (Ø 11 cm)

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Verwarm de oven voor op 175 °C. Snijd de bovenkant van de bol knoflook af, zodat de tenen zichtbaar worden. Leg de knoflook in het ovenschaaltje, bestrijk de bovenkant met 1 el olie en pof 25 min. in de oven. Rasp ondertussen de gele schil van de citroen. Snijd de aardappel in kleine blokjes en doe deze samen met het citroenrasp, de slagroom en peper en zout naar smaak in een pan. Laat ca. 15 min. zachtjes koken. Haal de pan van het vuur en maak er met behulp van een vork puree van. Kook ondertussen de bloemkool in water met zout in 10 min. gaar. Giet af en prak tot puree. Meng door de aardappelpuree en breng op smaak met peper en zout. Dep de schelpen droog. Bestrijk met de rest van de olie en bestrooi met peper en zout naar smaak. Verhit de grillpan en gril de schelpen 1 min. Draai om en gril nog ½ min. Leg op ieder bord een lepel bloemkoolpuree en verdeel de schelpen erover. Knijp de knoflookteentjes voorzichtig uit de bol, zodat ze heel blijven. Verdeel over de borden. Garneer met de rucola.

Tip:

Met de rest van de bloemkool kunt u heerlijk romige bloemkoolsoep met Gorgonzola maken. Kijk voor het recept elders op ah.nl/recepten.

video

Knof­look snij­den

Instructievideo - 00:57 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 365 kcal
  • eiwit 17 g
  • koolhydraten 15 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.