Sint-ja­kobs­schel­pen op groe­ne munt­mous­se

  • voorgerecht
  • 4 personen
  • 300 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 2 uur wachten
(32)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht 4 personen
3 32

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer
  • grillpan
  • fijne zeef

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ontdooi de sint-jakobsschelpen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de tuinerwten in een bodempje water in 2-3 minuten gaar. Giet de erwten af en pureer ze samen met 3 blaadjes fijngesneden munt, de slagroom en enkele druppels olijfolie met citroenaroma met de staafmixer fijn. Breng op smaak met zout en (versgemalen) peper. Dep de sint-jakobsschelpen droog met keukenpapier en bestrijk ze dun met de rest van de olie. Verhit de grillpan en gril de sint-jakobs-schelpen 2-3 minuten per kant, bestrooi ze daarna met zout en (versgemalen) peper. Verdeel de mousse over vier borden en leg hierop de sint-jakobsschelpen. Bestrooi het gerecht met de rest van de munt.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 300 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 11 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.