Car­p­ac­cio met ge­gril­de ven­kel

(34)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht 4 personen
4 34

Ingrediënten

Keukenspullen
  • grillpan, keukenmachine

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de rucola, de kaas, de pijnboompitten en 4 el olie in de keukenmachine. Pureer tot pesto. Breng op smaak met peper en zout.
  2. Laat de stronk aan de venkel en snijd de venkel in de lengte in zo dun mogelijke plakken. Besprenkel deze met de rest van de olie en gril ze 3 min. aan elke kant in de grillpan. Doe in een kom en meng met de dressing van de carpaccio.
  3. Verdeel de carpaccio over 4 borden. Schep de pesto en venkel erop. Bestrooi eventueel met de kaasflakes van de carpaccio en peper naar smaak.

Tip:

Met de paddenstoelen met bosui en de gevulde aardappel met kaas en bieslook (zie recepten elders op ah.nl/allerhande) maakt u hier een compleet hoofdgerecht van.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 365 kcal
  • eiwit 19 g
  • koolhydraten 2 g
  • vet 31 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.