Car­p­ac­cio met ge­gril­de gar­na­len

  • voorgerecht
  • 8 personen
  • 250 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 1 uur wachten
(113)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht 8 personen
3 113

Ingrediënten

Keukenspullen
  • grillpan, staafmixer

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Pel de garnalen en verwijder het darmkanaal. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Doe 50 ml olie in een maatbeker en voeg de peper en tenen knoflook toe. Pureer met de staafmixer. Voeg zout naar smaak toe. Meng door de garnalen en laat minimaal 1 uur marineren.
  2. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Klop het rasp en sap met de rest van de olie tot een dressing en breng op smaak met peper en zout.
  3. Verhit de grillpan en gril de garnalen 5 min. Verdeel de carpaccio over 8 borden of een schaal en leg de rucola erop. Verdeel de garnalen erover en besprenkel met de dressing.
video

Gar­na­len pel­len

Instructievideo - 00:36 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 250 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 1 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.