Kreeft­sa­la­de

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 845 kcal voedingswaarden
    • 40 min. bereiden
    • 12 min. wachten
(52)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 52

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine, hakmes

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Meng de olie met de helft van het basilicum, de helft van de knoflook en peper en zout. Bestrijk de courgetteplakken dun met de olie en gril ze in 4 min. goudbruin. Bewaar de rest van de olie.
  2. Maal de helft van de noten fijn in de keukenmachine. Voeg de rest van het basilicum, de rest van de knoflook en de gesmolten boter toe en maal tot een gladde massa. Breng op smaak met peper en zout. Hak de rest van de noten grof.
  3. Leg de kreeften met de kop van u af op hun buik op een plank. Zet de punt van een scherp mes in het kuiltje tussen de ogen en snijd ze in de lengte doormidden. Verwijder het darmkanaal, spoel af en dep droog. Verwijder met een hakmes de bovenste helft van de schaal van de scharen. Bestrijk de kreeft en de scharen met de hazelnootboter.
  4. Kook de pasta 1 min. korter dan staat aangegeven op de verpakking. Verhit de rest van de kruidenolie in een hapjespan en fruit de sjalot 3 min. Voeg de courgette en de grof gehakte noten toe. Giet de pasta af en voeg toe. Warm 1 min. door.
  5. Zet ondertussen de ovengrill aan. Leg de kreeften met de open kant naar boven op de bakplaat en zet ze 7 min. boven in de oven, iets onder de grill. Serveer met de pasta.

Tip:

*Tijdelijk in het assortiment in december.

video

Kreeft klaar­ma­ken

Instructievideo - 00:58 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 845 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 59 g
  • vet 55 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.