Kip met ba­si­li­cum-ha­zel­noot­olie

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 595 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 20 min. wachten
(36)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
4 36

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal ca. 20 x 30 cm, staafmixer of keukenmachine

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 190 °C. Snijd met een scherp mes de paprika's in de lengte in vieren. Verwijder de zaadlijsten en leg ze in de ovenschaal. Leg de ui ernaast. Breng 2 el olie op smaak met peper en zout. Besprenkel de paprika en de ui met de olie en zet de schaal in de oven. Rooster de paprika en de ui in 20 min. gaar.
  2. Verhit 2 el olie en de boter in een pan met antiaanbaklaag. Bak de kipfilets in 12 min. goudbruin en gaar.
  3. Pureer de basilicumblaadjes met de hazelnoten, de knoflook en de rest van de olie met de staafmixer. Is het mengsel te dik, voeg dan nog wat olie toe. Breng op smaak met peper en zout. In plaats van een staafmixer kunt u ook een keukenmachine of vijzel gebruiken.
  4. Verdeel de kipfilets over 4 borden, leg de geroosterde paprika en ui ernaast en schep de basilicum-hazelnootolie erbij. Lekker met aardappelkroketjes (zak 600 g, diepvries).
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 595 kcal
  • eiwit 33 g
  • koolhydraten 12 g
  • vet 46 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.