Spa­ghet­ti met kip­fi­let in po­mo­do­ri­nisaus

(115)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
3 115

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit ondertussen 2 el olie in een hapjespan en bak de kipfilet in 10-12 min. goudbruin en gaar.
  2. Verhit 1 el olie in een steelpan en fruit de ui en 2 tenen knoflook 1 min. Voeg de tomaten toe, druk ze met een spatel stuk en verwarm de saus ca. 10 min. zachtjes en onafgedekt. Maak een dressing van de rest van de olie, de rest van de knoflook, peper en zout en meng door de slamelange.
  3. Neem de tomatensaus van het vuur en voeg het basilicum en peper en zout naar smaak toe. Verdeel de spaghetti met de kipfilet en de tomatensaus over 4 (diepe) borden. Serveer de salade apart erbij.

Tip:

Basilicum smaakt ook lekker door tomatensoep.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 460 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 52 g
  • vet 16 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2010 week 46-47

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.