Spa­ghet­ti met ve­ga­ge­hakt­saus

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 675 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 25 min. wachten
(42)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
3 42

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 225 ºC. Snijd de stelen en de onderkant van de venkelknollen, halveer de venkel en snijd in partjes. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met 2 el olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Rooster de venkel ca. 25 min. in de oven, tot de randen donker kleuren en de groente beetgaar is.
  2. Kook ondertussen de spaghetti beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de rest van de olie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook 1 min. Schep het fijngehakt erdoor en bak 2 min. Voeg de tomaten toe en duw ze stuk met een houten lepel. Kook de saus 10 min. op laag vuur. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Schep de spaghetti op 4 borden. Verdeel de saus erover en bestrooi met wat rucola. Meng de rest van de rucola door de geroosterde venkel en leg op een schaal. Serveer deze er apart bij. Lekker met geraspte Parmezaanse kaas.
video

Ven­kel be­rei­den

Instructievideo - 01:54 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 675 kcal
  • eiwit 37 g
  • koolhydraten 71 g
  • vet 24 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.