Oven­chi­li met tor­til­la­chips

Heerlijk op de vrijdagavond bij een film!

(556)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht Heerlijk op de vrijdagavond bij een film! 4 personen
4 556

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (30 x 30 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 190 °C. Verhit de olie in een koekenpan en bak het gehakt 6 min. Voeg de wokgroente toe en bak 4 min. mee. Voeg de bonen en de salsa toe en warm 2 min. door.
  2. Vet de ovenschaal in en schep het mengsel in de ovenschaal. Verdeel de tortillachips erover en strooi de kaas over de chips.
  3. Bak ca. 15 min. tot de kaas gesmolten is en de chips goudbruin zijn. Bestrooi voor serveren met het paprikapoeder.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 805 kcal
  • eiwit 38 g
  • koolhydraten 72 g
  • vet 39 g
    waarvan verzadigd 18 g
  • natrium 1.410 mg
  • vezels 14 g
Tags
Ook te zien in

Ovenchili met tortillachips

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oven­chi­li met tor­til­la­chips

1
1

Verwarm de oven voor op 190 °C.

2
2
  • 2 el olijfolie
  • 300 g rundergehakt

Verhit de olie in een koekenpan en bak het gehakt 6 min.

3
3
  • 750 g Mexicaanse wokgroente
  • 400 g chilibonen
  • 300 g salsa mild

Voeg de wokgroente toe en bak 4 min. mee. Voeg de bonen en de salsa toe en warm 2 min. door.

4
4
  • 2 el olijfolie

Vet de ovenschaal in en schep het mengsel in de ovenschaal.

5
5
  • 150 g tortillachips naturel
  • 150 g geraspte belegen kaas

Verdeel de tortillachips erover en strooi de kaas over de chips.

6
6
  • 2 tl paprikapoeder

Bak ca. 15 min. tot de kaas gesmolten is en de chips goudbruin zijn. Bestrooi voor serveren met het paprikapoeder.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.