Brood­scho­tel an­dij­vie-ham-kaas

(554)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
4 554

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (20 x 30)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Snijd de ham in reepjes, de ui in ringen en de tomaten in plakken. Doe met de andijvie in een ruime kom, meng de olie en kruiden erdoor en verdeel over de ovenschaal.
  3. Snijd het stokbrood in plakjes van 1½ cm breed en steek die dakpansgewijs tussen de andijvie. Bestrooi met de kaas en bak in ca. 25 min. in het midden van de oven goudbruin.

Tip:

U kunt dit gerecht 1 dag van tevoren bereiden. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm 30 min. in de oven op 180 °C.

Tip:

U kunt ook een stokbrood van de vorige dag of sneetjes brood gebruiken.

video

Gra­ti­ne­ren

Instructievideo - 00:39 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 435 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 36 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 1.010 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Broodschotel andijvie-ham-kaas

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Brood­scho­tel an­dij­vie-ham-kaas

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 200 g achterham
  • 1 rode ui
  • 3 tomaten

Snijd de ham in reepjes, de ui in ringen en de tomaten in plakken.

3
3
  • 400 g gesneden andijvie
  • 3 el olijfolie
  • 1 el gedroogde Provençaalse kruiden

Doe met de andijvie in een ruime kom, meng de olie en kruiden erdoor en verdeel over de ovenschaal.

4
4
  • 1 stokbrood

Snijd het stokbrood in plakjes van 1½ cm breed en steek die dakpansgewijs tussen de andijvie.

5
5
  • 125 g gemalen oude kaas 48+

Bestrooi met de kaas en bak in ca. 25 min. in het midden van de oven goudbruin.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.