Car­p­ac­cio van cour­get­te met munt

  • voorgerecht
  • 4 personen
  • 200 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 20 min. wachten
(32)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht 4 personen
3 32

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Was de courgettes en schaaf ze in de lengte in dunne plakjes. Bestrooi de plakjes met wat zout en laat ze 20 min. liggen.
  2. Rasp de gele schil dun van de citroen en pers de vrucht uit. Klop in een kommetje een dressing van de geraspte schil, 1 el citroensap en de olijfolie. Breng op smaak met zout en peper en schep de munt door de dressing.
  3. Spoel de plakjes courgette voorzichtig af met koud water. Dep ze droog met keukenpapier. Rangschik de plakjes op 4 borden, dek ze af met vershoudfolie en bewaar ze tot gebruik in de koelkast.
  4. Laat de plakjes courgette in ca. 30 min. op kamer­temperatuur komen. Druppel de dressing over de carpaccio van courgette en verkruimel de geitenkaas erboven. Maal er wat extra peper over. Lekker met warm ciabattabrood.

Tip:

Een zomerlunch viert u met een witte wijn uit een land waar lang lunchen heel gewoon is. Italiaans wit is hier het lekkerst bij. Dat kan een Soave zijn, een Gavi of de subtiel kruidige Pinot Grigio.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 200 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 7 g
  • vet 16 g
Ook te zien in
Kookboek: 12 maanden Lekker Eten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.