Fram­bo­zen op bran­de­wijn

(6)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
drankje met alcohol 10 stuks
2 6

Ingrediënten

Keukenspullen
  • inmaakpot (1 liter), omgewassen

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Voor ca. 1 liter.
  2. Stop de frambozen in de inmaakpot. Snijd het vanillestokje in de lengte open en stop dit ook in de pot. Voeg de brandewijn toe en sluit de pot.
  3. Zet de pot op een donkere plaats en laat de frambozen minimaal 3 maanden trekken op de brandewijn. Schud de pot af en toe. Serveer de frambozen met de brandewijn in kleine glaasjes met een lepeltje of serveer ze over ijs of bij pudding.

Tip:

Deze brandewijn is heel klassiek, maar het blijft een feest om na 4 maanden, in november, de pot te openen en te proeven hoe de smaak van de zomer zich heeft ontwikkeld. Bewaren: ca. 6 maanden.

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 200 kcal
  • eiwit 1 g
  • koolhydraten 28 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: 12 maanden Lekker Eten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.