Va­nil­le­vij­gen op bran­de­wijn

(5)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands drankje met alcohol 8 personen
3 5

Ingrediënten

Keukenspullen
  • weckpot (inhoud 1 liter)

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Was de inmaakpot goed om.
  2. Stop de vijgen met de suiker en anijssterren in de pot en schenk er de brandewijn op. Sluit de pot en laat hem minstens 6 weken op een donkere plek staan. Schud de pot regelmatig.
  3. Serveer de vijgen in glaasjes met een cocktailprikker om ze makkelijk op te kunnen eten. Serveer ze bij kaneelijs, bij biefstuk of als zoete verrassing bij een stukje oude boerenkaas.

Tip:

Bewaren ca. 6 maanden, na opening ca. 1 maand.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 250 kcal
  • eiwit 1 g
  • koolhydraten 29 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: 12 maanden Lekker Eten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.