Ro­de vruch­ten op bran­de­wijn

(2)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands drankje met alcohol 8 personen
3 2

Ingrediënten

Keukenspullen
  • inmaakpot (inhoud ca. 750 ml)

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de gele schil dun van de citroen. Was de inmaakpot goed om.
  2. Stop de vruchten met de suiker en de citroenschil in de pot en schenk er de brandewijn op. Sluit de pot en laat hem minstens 6 weken op een donkere plek staan. Schud de pot regelmatig. 3 Serveer de rode vruchten in glaasjes met een klein lepeltje. Serveer ze bij desserts of maak de jus van eendenborst af met enkele lepels van deze vruchten.

Tip:

Bewaren ca. 6 maanden, na opening ca. 1 maand houdbaar.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 295 kcal
  • koolhydraten 37 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: 12 maanden Lekker Eten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.