Pro­ven­çaal­se aard­ap­pel­sa­la­de

(33)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans bijgerecht 4 personen
3 33

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Boen de aardappeltjes eventueel schoon. Halveer de aardappeltjes en snijd grotere exemplaren in kwarten. Kook de aardappeltjes in water met zout in ca. 8 minuten gaar.
  2. Roer intussen de ui en de azijn door elkaar en marineer de ui 5 minuten in de azijn.
  3. Voeg de knoflook, olie, majoraan en naar smaak zout en peper toe aan de azijn en klop alles met een garde tot het dik is.
  4. Giet de aardappeltjes in een vergiet af en schep de warme aardappeltjes met de uitgelekte olijvenplakjes door de dressing. Laat de smaken op kamertemperatuur ca. 1 uur intrekken. Lekker bij allerlei gerechten van de barbecue of uit de grillpan.
  5. Schep de aardappeltjes warm door de dressing, dan trekt deze er lekker in.

Tip:

Dit gerecht is ook een heerlijke basis voor een zomerse maaltijdsalade. Meng er bijvoorbeeld een blikje tonijn door of plakjes gerookte kip.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 305 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 26 g
  • vet 21 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: 12 maanden Lekker Eten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.