Aard­ap­pel­sa­la­de met ha­ring

(24)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands bijgerecht 4 personen
4 24

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kook de aardappelblokjes in ca. 10 minuten gaar. Klop intussen in een schaal de olie met de azijn, wat zout en peper tot een vinaigrette. Roer de bieslook erdoor. Giet de aardappels af en schep ze direct door de vinaigrette. Laat de aardappels tot lauw afkoelen. Verwijder de staarten van de haringen en snijd het visvlees in stukjes. Schil de appels en snijd het vruchtvlees in blokjes. Meng de haring, appel, radijs en veldsla losjes door de aardappelblokjes. Bewaar de salade eventueel afgedekt in de koelkast.

Tip:

Deze salade kan ook prima als voorgerecht.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 400 kcal
  • eiwit 17 g
  • koolhydraten 34 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Variatie op het vuur

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.