Aard­ap­pel­sa­la­de met vi­nai­gret­te

Door de krieltjes met de vinaigrette te mengen als ze nog warm zijn, trekken de smaken extra goed in.

(36)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans bijgerecht Door de krieltjes met de vinaigrette te mengen als ze nog warm zijn, trekken de smaken extra goed in. 4 personen
3 36

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (20 x 30)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Vet de ovenschaal in. Boen de krieltjes schoon, doe ze in de ovenschaal en dek af met aluminiumfolie. Zet in het midden van de oven en stoom in ca. 1 uur en 15 min. gaar. Controleer of ze gaar zijn door er met een vork in te prikken. Komt deze er schoon uit, dan zijn ze gaar.
  2. Doe de olie, azijn en mosterd in een kommetje en klop met een garde tot vinaigrette. Breng op smaak met versgemalen peper en eventueel zout.
  3. Snijd de blaadjes van de peterselie fijn. Snijd de bosui in dunne ringetjes. Neem de krieltjes uit de oven en laat 10 min. afkoelen. Halveer ze en meng ze met de peterselie, bosui, kappertjes en vinaigrette. Breng op smaak met versgemalen peper en eventueel zout.
video

Vi­nai­gret­te ma­ken

Instructievideo - 00:34 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 360 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 46 g
  • vet 16 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 535 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Aardappelsalade met vinaigrette

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Aard­ap­pel­sa­la­de met vi­nai­gret­te

1
1
  • 1 kg krieltjes

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Vet de ovenschaal in. Boen de krieltjes schoon, doe ze in de ovenschaal en dek af met aluminiumfolie.

2
2

Zet in het midden van de oven en stoom in ca. 1 uur en 15 min. gaar.

3
3

Controleer of ze gaar zijn door er met een vork in te prikken. Komt deze er schoon uit, dan zijn ze gaar.

4
4
  • 6 el zonnebloemolie
  • 1 el wittewijnazijn
  • 1 tl mosterd

Doe de olie, azijn en mosterd in een kommetje en klop met een garde tot vinaigrette. Breng op smaak met versgemalen peper en eventueel zout.

Vinaigrette maken

Instructievideo

00:34 min.

5
5
  • 20 g platte peterselie
  • 3 bosuien

Snijd de blaadjes van de peterselie fijn. Snijd de bosui in dunne ringetjes.

6
6
  • 2 el kappertjes

Neem de krieltjes uit de oven en laat 10 min. afkoelen. Halveer ze en meng ze met de peterselie, bosui, kappertjes en vinaigrette.

7
7

Breng op smaak met versgemalen peper en eventueel zout.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.