Ka­vi­aar van biet­jes met prui­men en wal­no­ten

  • voorgerecht
  • 4 personen
  • 235 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 1 u. 30 min. wachten
(30)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht 4 personen
3 30

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Halveer de pruimen, leg ze in een bakje en schenk de wodka erover. Marineer de pruimen 30 minuten. Laat de bietjes in een zeef uitlekken.
  2. Pureer de bietjes met de pruimen en de wodka heel kort in de keukenmachine. Het mengsel mag niet te fijn zijn. Schep de bietjes in een kom. Pers de knoflook erboven uit. Roer de olie, de walnoten en naar smaak citroensap, zout en gemalen chilipeper door de bietjes. Dek de kom af met vershoudfolie en laat de smaken in ca. 1 uur intrekken.
  3. Schep de kaviaar in een mooie schaal en knip de bieslook grof boven de bietjes. Roer in een kommetje de zure room los. Serveer de zure room bij de bietjeskaviaar. Serveer met blini's of geroosterd pain de boulogne.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 235 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 12 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: 12 maanden Lekker Eten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.