Aman­del­koek­jes

(59)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
marokkaans gebak 25 stuks
3 59

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 250 °C. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Rasp de oranje schil van de sinaasappel en pers de vrucht uit. Meet 50 ml sap af.
  2. Maal in de keukenmachine de amandelen met suiker en geraspte sinaasappelschil zo fijn mogelijk. Voeg het sap en de kaneel toe en meng alles tot een samenhangend deeg. Vorm van het deeg kleine rolletjes ter grootte van een cocktailworstje en leg ze op de bakplaat.
  3. Schuif de bakplaat in het midden van de oven en schakel de oven direct terug naar 100 °C. Bak de koekjes in ca. 15 min. gaar.
  4. Strooi het poedersuiker op een bord en wentel de nog warme koekjes door de suiker. Laat ze afkoelen.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 100 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 12 g
  • vet 5 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: 12 maanden Lekker Eten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.