Aman­del­koek­jes

Wedden dat de koektrommel zo leeg is zodra deze Spaanse klassiekers op tafel komen?

  • nagerecht
  • 25 stuks
  • 130 kcal voedingswaarden
    • 45 min. bereiden
    • 40 min. wachten
    • 20 min. oventijd
(64)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
spaans nagerecht Wedden dat de koektrommel zo leeg is zodra deze Spaanse klassiekers op tafel komen? 25 stuks
3 64

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • bakpapier
  • deegroller

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Maal de amandelen in de keukenmachine tot poeder. Rasp de oranje schil van de sinaasappel. Meng in een kom de amandelpoeder, bloem, suiker, 1 tl sinaasappelrasp en een snufje zout.
  2. Splits het ei en bewaar de eidooier. Meng de boter en eidooier door het bloemmengsel en kneed tot een samenhangend deeg. Is het deeg te plakkerig, voeg dan nog wat bloem toe. Verpak het deeg in vershoudfolie en laat 30 min. in de koelkast rusten.
  3. Rol het deeg met de deegroller uit tot een lap van 5 mm dik. Snijd rondjes of vormpjes naar keuze uit het deeg. Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak in ca. 20 min. goudbruin. Laat de koekjes 10 min. op een rooster afkoelen.

bewaartip:

U kunt de koekjes 2 dagen van tevoren bereiden. Bewaar tot gebruik in een luchtdichte trommel.

video

Ci­trus snij­den

Instructievideo - 01:15 min.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 130 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 16 g
  • vet 6 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Spanje

Amandelkoekjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Aman­del­koek­jes

1
1

Verwarm de oven voor op 175 °C.

2
2
  • 45 g amandelen
  • 1 sinaasappel
  • 350 g bloem
  • 200 g suiker

Maal de amandelen in de keukenmachine tot poeder. Rasp de oranje schil van de sinaasappel. Meng in een kom de amandelpoeder, bloem, suiker, 1 tl sinaasappelrasp en een snufje zout.

3
3
  • 1 ei
  • 185 g boter

Splits het ei en bewaar de eidooier. Meng de boter en eidooier door het bloemmengsel en kneed tot een samenhangend deeg. Is het deeg te plakkerig, voeg dan nog wat bloem toe. Verpak het deeg in vershoudfolie en laat 30 min. in de koelkast rusten.

4
4

Rol het deeg met de deegroller uit tot een lap van 5 mm dik. Snijd rondjes of vormpjes naar keuze uit het deeg. Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak in ca. 20 min. goudbruin. Laat de koekjes 10 min. op een rooster afkoelen.

bewaartip:

U kunt de koekjes 2 dagen van tevoren bereiden. Bewaar tot gebruik in een luchtdichte trommel.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.