Vij­gen­snoep­jes

(21)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht 25 stuks
3 21

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • laag bakblik ca. 20 x 30 cm

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

In keukenmachine amandelen tot poeder malen. Steeltjes van vijgen snijden en vijgen in keukenmachine fijn hakken. In pan met dikke bodem suiker met 1 dl water aan de kook brengen. Onafgedekt op laag vuur ca. 5 minuten tot siroop laten inkoken. Amandelpoeder, gehakte vijgen, cacaopoeder, kaneelpoeder en citroenrasp door siroop roeren. Zachtjes ca. 4 minuten koken tot mengsel loslaat van bodem. Mengsel gelijkmatig in blik uitspreiden en laten afkoelen. Mengsel bestrooien met poedersuiker en in vierkante blokjes snijden. Lekker met kopje sterke koffie.

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 110 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 14 g
  • vet 5 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Portugal

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.