To­ma­ten­ta­pe­na­de

  • bijgerecht
  • 10 personen
  • 50 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 1 uur wachten
(32)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans bijgerecht 10 personen
4 32

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Laat de tomaten en de ansjovis uitlekken. Vang de olie op. Meet de hoeveelheid olie af en voeg zoveel olijfolie toe dat er totaal 6 el zijn.
  2. Pureer met behulp van de pulseknop de tomaten, ansjovis en knoflook in de keukenmachine tot een grove puree. Voeg de afgemeten olie, azijn en peterselie toe en pureer het geheel tot een fijne puree. Voeg naar smaak chilipeper toe.
  3. Laat de smaken minimaal 1 uur intrekken. Lekker op een gegrild stukje brood of bij geroosterd of gegrild vlees of als smaakmaker in jus en andere (mediterrane) sauzen.

Tip:

De semi-gedroogde tomaten maken deze tapenade lichter van smaak en smeuïger dan kant-en-klare tapenade.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 50 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 2 g
  • vet 4 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: 12 maanden Lekker Eten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.