Avo­ca­do-hum­mus­dip

(23)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht 4 personen
3 23

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

In kom avocado met vork fijnprakken. Met vork hummus en peterselie of koriander goed erdoor mengen. Dip op smaak brengen met zout en chilipeper. Dip in schaaltje scheppen, afdekken en tot gebruik in koelkast bewaren. Lekker bij o.a. lamsvlees, taco's, quesadillas (recept zie ah.nl/recepten; Het barbecueboek) en als dip voor gegrild pitabrood.

Tip:

Hummus is een kikkererwtendip uit de keuken van het Midden-Oosten. Een lekkere kant-en-klare basis voor tal van variaties. Bijvoorbeeld geroosterde paprika, verse kruiden, pesto of avocado.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 90 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 6 g
  • vet 2 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Het Barbecueboek

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.