Sa­la­de van pos­te­lein en ra­dijs

(19)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands bijgerecht 4 personen
3 19

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Klop in een ruime schaal een dressing van het citroensap met de mosterd, olie, slagroom en naar smaak zout en peper.
  2. Maak de radijsjes schoon en snijd ze in dunne plakjes. Snijd eventueel de worteltjes van de postelein, was de groente en sla de postelein droog in de slacentrifuge.
  3. Schep de postelein, radijs en bieslook door de dressing in de schaal. Serveer direct. Lekker bij kip en kalkoen of bij de barbecue.

Tip:

De rauwe postelein komt goed tot zijn recht in combinatie met het pittige van de radijs en de mosterd- citroendressing.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 95 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 4 g
  • vet 8 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: 12 maanden Lekker Eten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.