Pos­te­lein met wit­te kaas en ore­ga­no

Een oude groente gemixt met sinaasappel, oregano en een vleugje kaneel, welkom terug!

(57)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht Een oude groente gemixt met sinaasappel, oregano en een vleugje kaneel, welkom terug! 4 personen
3 57

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd 2 lange repen van de sinaasappelschil. Pers de helft van de vrucht uit. De andere helft wordt niet gebruikt. Breng in een ruime pan een laagje water met wat zout aan de kook en laat de sinaasappelschillen in 5 min. zachtjes trekken.
  2. Was de postelein en snijd de stelen eventueel grof. Neem de schillen uit het water en kook de postelein in het achtergebleven water in 2-3 min. beetgaar.
  3. Snijd de bosui in ringetjes. Meng in een kom met 2 el sinaasappelsap, het citroensap en de olie. Breng de dressing op smaak met peper, zout en de kaneel. Snijd de oregano fijn. Laat de postelein goed uitlekken en duw het overtollige vocht eruit. Schep in een schaal en meng de dressing en oregano erdoor.
  4. Verkruimel de kaasblokjes erover en serveer.

combinatietip:

Lekker bij geroosterde hamburgers of lamsvlees.

video

Ci­trus snij­den

Instructievideo - 01:15 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 205 kcal
  • eiwit 8 g
  • koolhydraten 5 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 400 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Postelein met witte kaas en oregano

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pos­te­lein met wit­te kaas en ore­ga­no

1
  • 1 sinaasappel

Snijd 2 lange repen van de sinaasappelschil. Pers de helft van de vrucht uit. De andere helft wordt niet gebruikt.

2

Breng in een ruime pan een laagje water met wat zout aan de kook en laat de sinaasappelschillen in 5 min. zachtjes trekken.

3
  • 1200 g postelein

Was de postelein en snijd de stelen eventueel grof.

4

Neem de schillen uit het water en kook de postelein in het achtergebleven water in 2-3 min. beetgaar.

5
  • 1 bosui
  • 2 el citroensap
  • 4 el Griekse olijfolie
  • 1 tl kaneel

Snijd de bosui in ringetjes. Meng in een kom met 2 el sinaasappelsap, het citroensap en de olie. Breng de dressing op smaak met peper, zout en de kaneel.

6
  • 2 takjes oregano

Snijd de oregano fijn. Laat de postelein goed uitlekken en duw het overtollige vocht eruit. Schep in een schaal en meng de dressing en oregano erdoor.

7
  • 100 g witte kaasblokjes

Verkruimel de kaasblokjes erover en serveer. Lekker!

combinatietip:

Lekker bij geroosterde hamburgers of lamsvlees.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.