Syl­la­bub van li­moen en gem­ber

(31)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
engels nagerecht 4 personen
3 31

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Rasp de groene schil dun van de limoen. Pers de vrucht uit. Doe het limoensap met de geraspte schil, gember en sherry in een pannetje. Verwarm alles tot tegen de kook aan. Neem de pan van het vuur. Leg een deksel op de pan en laat alles 10 min. heel zachtjes trekken. Zeef het sherrymengsel en los de suiker er al roerend in op. Laat het mengsel in de koelkast afkoelen.
  2. Schenk het mengsel in een smalle hoge kom en voeg, onder voortdurend kloppen met de mixer, geleidelijk de slagroom toe. Blijf kloppen tot het mengsel dik is (ca. 7 min.).
  3. Schenk de syllabub in 4 glazen en zet ze tot gebruik in de koelkast. Garneer de glazen eventueel met een schijfje limoen. Lekker met een amandelkrul.

Tip:

Dit is een klassiek Engels nagerecht, waar vele variaties op bestaan. Dit is een frisse versie met een licht oosters smaakaccent.

Tip:

Gebruik voor een lichter smakend alternatief witte wijn in plaats van sherry. Voor een extra smaak­accent: leg onder in het glas enkele in stukjes gesneden aardbei en garneer de desserts met plakjes aardbei.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 300 kcal
  • eiwit 1 g
  • koolhydraten 23 g
  • vet 22 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: 12 maanden Lekker Eten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.