Man­gor­oom met li­moen

(35)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht 4 personen
3 35

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • zesteur

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Limoen schoonboenen en met citrustrekker schil in dunne reepjes eraf trekken. Limoen uitpersen. Limoenschilletjes omscheppen met 1 el limoensap en suiker. Houd er een paar achter voor de garnering. Mango schillen, pit verwijderen en vruchtvlees met scherp mes langs pit eraf snijden. In keukenmachine mango met 1 el limoensap pureren. Slagroom stijf kloppen. Blanke vla door mangopuree roeren. Slagroom erdoor spatelen. Mangoroom over vier hoge coupes verdelen. Garneren met limoenschilletjes.

Tip:

Een citrustrekker, of 'zesteur', trekt snel mooie, dunne sliertjes schil van citrusvruchten. Dit keukenhulpje bestaat uit een handvat met daaraan een metalen staafje met aan het platte uiteinde piepkleine gaatjes. Citrustrekkers zijn te koop in goed gesorteerde warenhuizen en kookwinkels.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 190 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 22 g
  • vet 11 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Zoete taarten en toetjes

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.