Se­mif­red­do van yog­hurt en li­moen

  • nagerecht
  • 8 personen
  • 95 kcal voedingswaarden
    • 35 min. bereiden
    • 2 uur wachten
(29)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans nagerecht 8 personen
3 29

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier
  • ijsblokjesvorm

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Eieren splitsen en eiwitten stijf kloppen. Dooiers in andere kom met honing los kloppen. In derde kom slagroom stijf kloppen. Yoghurt luchtig door slagroom spatelen. Eiwitten en dooiers door yoghurtmengsel scheppen. Limoenschil boven yoghurtmengsel fijn raspen. Halve limoen uitpersen en sap erbij doen. IJsklontjesvorm tot rand met mengsel vullen. Vorm in vriezer zetten, mengsel in 2 uur laten bevriezen. Oven voorverwarmen op 200 °C. Met scherp mes bovenste 2 lagen van bevroren filodeeg op vouwrand afsnijden. Rest van deeg terug in vriezer leggen. Uit deeg 8 driehoekjes snijden en op een met bakpapier beklede bakplaat leggen. Deeg in midden van oven in ca. 5 minuten knapperig en goudbruin bakken. Uit vorm nemen en laten afkoelen.
  2. (Als laatste onderdeel van grand dessert) semifreddo uit vorm nemen en over acht grand dessertborden verdelen. filodriehoekjes met poedersuiker bestrooien en in blokjes semifreddo steken. Direct serveren.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 95 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 7 g
  • vet 6 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.