Ge­gril­de broc­co­li met to­maat­jes en bal­sa­mi­co

  • bijgerecht
  • 4 personen
  • 85 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 15 min. wachten
(48)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht 4 personen
3 48

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de grill van de oven voor. Verdeel de broccoli in kleine roosjes. Kook de broccoli in ruim water met zout 1 min. Giet de groente af en laat de roosjes goed uitlekken.
  2. Halveer de cherrytomaten. Schep de broccoli en tomaat op een bakplaat, schenk de olie erover en bestrooi de groente met peper en eventueel zout. Plaats de bakplaat 15 cm onder de grill in de oven en rooster de groente in ca. 15 min. goudbruin. Schep alles tussentijds een keertje voorzichtig om.
  3. Neem de bakplaat uit de oven en besprenkel de groente met de azijn. Schep de groenten om en serveer ze direct.

bereidingstip:

Een bijzondere voorjaarscombinatie in kleuren en smaken. Bekleed de bakplaat met bakpapier, dat scheelt in de afwas.

combinatietip:

Lekker met ribeye en gebakken krieltjes.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 85 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 3 g
  • vet 7 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: 12 maanden Lekker Eten

Gegrilde broccoli met tomaatjes en balsamico

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­gril­de broc­co­li met to­maat­jes en bal­sa­mi­co

1
1

Verwarm de grill van de oven voor.

2
2
  • 350 g broccoli

Verdeel de broccoli in kleine roosjes. Kook de broccoli in ruim water met zout 1 min. Giet de groente af en laat de roosjes goed uitlekken.

3
3
  • 250 g cherrytomaten
  • 3 el olijfolie extra vierge

Halveer de cherrytomaten. Schep de broccoli en tomaat op een bakplaat, schenk de olie erover en bestrooi de groente met peper en eventueel zout.

4
4

Plaats de bakplaat 15 cm onder de grill in de oven en rooster de groente in ca. 15 min. goudbruin. Schep alles tussentijds een keertje voorzichtig om.

5
5
  • 1 el balsamicoazijn

Neem de bakplaat uit de oven en besprenkel de groente met de azijn. Schep de groenten om en serveer ze direct.

bereidingstip:

Een bijzondere voorjaarscombinatie in kleuren en smaken. Bekleed de bakplaat met bakpapier, dat scheelt in de afwas.

combinatietip:

Lekker met ribeye en gebakken krieltjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.