Broc­co­li met no­ten

Verander broccoli van een alledaagse groente eens in een bijzonder bijgerecht met macadamianoten.

(132)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht Verander broccoli van een alledaagse groente eens in een bijzonder bijgerecht met macadamianoten. 4 personen
3 132

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Snipper de sjalot. Marineer de sjalot 5 min. in de wijnazijn. Klop de olie erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Roer de noten door de vinaigrette. Kook de broccoli in 5 min. beetgaar. Giet af en schenk de notendressing erover.

bereidingstip:

Je kunt de broccoli 1/2 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Het gerecht is lauw ook lekker.

video

Vi­nai­gret­te ma­ken

Instructievideo - 00:34 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 310 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 4 g
  • vet 29 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 10 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Broccoli met noten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Broc­co­li met no­ten

1
1
  • 1 sjalot

Snipper de sjalot.

2
2
  • 2 el rodewijnazijn

Marineer de sjalot 5 min. in de wijnazijn.

3
3
  • 6 el olijfolie extra vierge

Klop de olie erdoor. Breng op smaak met peper en zout.

4
4
  • 70 g macadamianoten

Roer de noten door de vinaigrette.

Vinaigrette maken

Instructievideo

00:34 min.

5
5
  • 500 g broccoli

Kook de broccoli in 5 min. beetgaar. Giet af en schenk de notendressing erover.

bereidingstip:

Je kunt de broccoli 1/2 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Het gerecht is lauw ook lekker.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.