Man­go met ro­de pe­per, pas­sie­vrucht en ci­troe­nijs

  • nagerecht
  • 4 personen
  • 190 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 1 uur wachten
(32)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht 4 personen
3 32

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd het vruchtvlees langs de pit van de mango. Schil de stukken fruit en snijd ze in lange dunne plakjes. Snijd minder mooie plakken in stukjes.
  2. Rasp de gele schil dun van de limoen. Pers de vrucht uit. Verwijder de zaadjes uit de peper en hak de peper heel fijn.
  3. Meng in een kom de mango met de suiker, de rode peper, de limoenrasp en naar smaak limoensap. Dek de kom af, zet hem in de koelkast en laat de smaken in minimaal 1 uur intrekken.
  4. Schep op 4 bordjes of in 4 kommen een flinke bol citroenijs. Verdeel de mango erover. Snijd de passievruchten doormidden en lepel het vruchtvlees over de salade.

Tip:

De rode peper geeft dit friszoete toetje een verrassende oppepper.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 190 kcal
  • eiwit 1 g
  • koolhydraten 46 g
  • vet 0 g
Ook te zien in
Kookboek: 12 maanden Lekker Eten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.