Man­go met ki­wisal­sa

  • nagerecht
  • 4 personen
  • 290 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 10 min. wachten
(17)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht 4 personen
3 17

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Rasp de groene schil grof van de limoen en pers de vrucht uit. Roer in een kommetje de boter zacht en roer de honing, kardemom en limoenschil erdoor.
  2. Schil de mango's, snijd het vruchtvlees in plakken van de pit en halveer ze. Druppel er wat limoensap over.
  3. Schil de kiwi's en snijd ze in heel kleine stukjes. Meng in een kommetje de stukjes kiwi met de suiker, naar smaak limoensap en chilipeper. Bewaar alles tot gebruik in de koelkast.
  4. Verwarm de oven voor op 175 °C. Spreid 4 stukken bakpapier van 40 x 40 cm uit op het werkvlak. Verdeel de plakken mango over het bakpapier. Verdeel de honingboter over de mango.
  5. Vouw het bakpapier dubbel en rol de randen van de pakketjes naar boven dicht. Leg de pakketjes op de bakplaat. Schuif de bakplaat in het midden van de oven en laat de mango in het midden van de oven in ca. 10 min. warm worden. Leg de pakketjes elk op een bord en serveer de salsa apart erbij. Lekker met een bolletje citroensorbetijs.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 290 kcal
  • eiwit 1 g
  • koolhydraten 35 g
  • vet 16 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: OvenOpen

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.