Frie­se dum­kes

  • nagerecht
  • 20 stuks
  • 180 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 25 min. wachten
(20)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands nagerecht 20 stuks
3 20

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine, bakpapier

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 160 °C. Maal de hazelnoten in de keukenmachine fijn. Doe de hazelnoten, boter en suiker in een kom en mix tot een zachte massa. Klop de eieren erdoor. Voeg de bloem, het kaneelpoeder, gemberpoeder en de gestampte muisjes toe en kneed tot een samenhangend, stevig deeg.
  2. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot een lap van 1 cm dik. Snijd het deeg in repen van 2 x 4 cm en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak in het midden van de oven in ca. 25 min. gaar.
  3. Neem uit de oven en druk de nog warme koekjes aan één kant in met de duim (dumke). Neem de koekjes van de bakplaat, leg op een rooster en laat verder afkoelen.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 180 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 24 g
  • vet 8 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: 12 maanden Lekker Eten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.