Ge­roos­ter­de win­ter­groen­ten

Even choppen en dan de oven in: zo simpel is het.

(48)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands bijgerecht Even choppen en dan de oven in: zo simpel is het. 1 personen
3 48

Ingrediënten

1 persoon

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 225 °C. Snijd de knolselderij in dikke plakken, schil ze en snijd ze in grove stukken. Schil de wortel met een dunschiller, snijd hem vervolgens in dikke plakken en halveer deze. Snijd de ui in dunne partjes.
  2. Schep in een lage ovenschaal de knolselderij, wortel en ui door elkaar. Strooi de tijm met zeezout en versgemalen zwarte peper erover en druppel de olijfolie erover. Schep alles goed om.
  3. Zet de schaal op het rooster in het midden van de oven en rooster de groenten in ca. 35 min. mooi bruin en gaar. Schep de groenten af en toe om. Lekker bij allerlei stoofgerechten.

bereidingstip:

Zet de oven op de conventionele stand, dus niet op de heteluchtstand. De rondcirculerende lucht droogt de groenten teveel uit, zonde van de smaak.

combinatietip:

Serveer deze groenten met de Hollandse polenta met een krokant kaaslaagje (zie recept elders op ah.nl/recepten) en u heeft een heerlijke maaltijd zonder vlees.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 135 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 10 g
  • vet 8 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 100 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: 12 maanden Lekker Eten

Geroosterde wintergroenten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­roos­ter­de win­ter­groen­ten

1
1
  • 500 g knolselderij
  • 300 g winterwortels
  • 2 rode uien

Verwarm de oven voor op 225 °C. Snijd de knolselderij in dikke plakken, schil ze en snijd ze in grove stukken. Schil de wortel met een dunschiller, snijd hem vervolgens in dikke plakken en halveer deze. Snijd de ui in dunne partjes.

2
2
  • 1 el verse tijmblaadjes
  • 3 el olijfolie met citroen-aroma

Schep in een lage ovenschaal de knolselderij, wortel en ui door elkaar. Strooi de tijm met zeezout en versgemalen zwarte peper erover en druppel de olijfolie erover. Schep alles goed om.

3
3

Zet de schaal op het rooster in het midden van de oven en rooster de groenten in ca. 35 min. mooi bruin en gaar. Schep de groenten af en toe om. Lekker bij allerlei stoofgerechten.

bereidingstip:

Zet de oven op de conventionele stand, dus niet op de heteluchtstand. De rondcirculerende lucht droogt de groenten teveel uit, zonde van de smaak.

combinatietip:

Serveer deze groenten met de Hollandse polenta met een krokant kaaslaagje (zie recept elders op ah.nl/recepten) en u heeft een heerlijke maaltijd zonder vlees.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.