Ad­vo­caat

Je kunt het kant-en-klaar kopen, maar de echte liefhebbers vinden 'm zo nóg lekkerder.

(39)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands drankje met alcohol Je kunt het kant-en-klaar kopen, maar de echte liefhebbers vinden 'm zo nóg lekkerder. 15 stuks
3 39

Ingrediënten

15 stuks

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • kookthermometer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Klop in een ruime (metalen) kom de eieren met de suiker en vanillesuiker met de mixer glad. Klop de brandewijn erdoor. Hang de kom in een pan met bijna kokend water. Zorg dat de kom het water niet raakt. Hang eventueel een kookthermometer in de kom.
  2. Zet de mixer in het eimengsel en verhit het al kloppend met de mixer op de laagste stand tot het mengsel dik is en de thermometer 85 °C aangeeft. Nooit laten koken, dan gaat de advocaat schiften! Neem zodra de massa dik genoeg is, de kom uit het warme waterbad en zet hem in een bak met koud water.
  3. Blijf nu met de mixer op de laagste stand nog ca. 5 min. kloppen, zodat de advocaat niet kan schiften. Laat de advocaat nog verder afkoelen en bewaar hem tot gebruik in de koelkast.

bereidingstip:

Met thermometer nauwelijks kans op mislukken! Als de kookthermometer 85 °C aangeeft, heeft de advocaat de juiste dikte en de juiste temperatuur bereikt. Gebruik de thermometer vanaf het begin, dan kan er niets misgaan.

Tip:

Zacht en romig is deze delicatesse, die niet uit de Hollandse keuken mag verdwijnen. Advocaat uit een fles haalt het er niet bij!

serveertip:

Serveer de advocaat nog dezelfde dag in kleine glaasjes of coupes en geef er een lepeltje bij, of gebruik de advocaat in een dessert.

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 180 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 17 g
  • vet 4 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 70 mg
  • vezels 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: 12 maanden Lekker Eten

Advocaat

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ad­vo­caat

1
1
  • 12 eieren
  • 250 g suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 330 ml brandewijn

Klop in een ruime (metalen) kom de eieren met de suiker en vanillesuiker met de mixer glad. Klop de brandewijn erdoor.

2
2

Hang de kom in een pan met bijna kokend water. Zorg dat de kom het water niet raakt. Hang eventueel een kookthermometer in de kom.

3
3

Zet de mixer in het eimengsel en verhit het al kloppend met de mixer op de laagste stand tot het mengsel dik is en de thermometer 85 °C aangeeft.

4
4

Nooit laten koken, dan gaat de advocaat schiften! Neem zodra de massa dik genoeg is, de kom uit het warme waterbad en zet hem in een bak met koud water.

5
5

Blijf nu met de mixer op de laagste stand nog ca. 5 min. kloppen, zodat de advocaat niet kan schiften.

6
6

Laat de advocaat nog verder afkoelen en bewaar hem tot gebruik in de koelkast.

bereidingstip:

Met thermometer nauwelijks kans op mislukken! Als de kookthermometer 85 °C aangeeft, heeft de advocaat de juiste dikte en de juiste temperatuur bereikt. Gebruik de thermometer vanaf het begin, dan kan er niets misgaan.

serveertip:

Serveer de advocaat nog dezelfde dag in kleine glaasjes of coupes en geef er een lepeltje bij, of gebruik de advocaat in een dessert.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.