Ko­kos-li­moen­curd

Met deze variant op de traditionele lemon curd worden taarten en scones nog lekkerder.

(4)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
engels bijgerecht Met deze variant op de traditionele lemon curd worden taarten en scones nog lekkerder. 4 personen
4 4

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap met een scherp mesje het merg eruit. Rasp de groene schil van de limoenen en pers de vruchten uit. Splits de eieren. De eiwitten worden niet gebruikt.
  2. Doe het limoenrasp- en sap, merg, de suiker, eidooiers en kokoscream in een steelpan en breng al roerend tegen de kook aan tot het dik wordt. Laat niet koken. Voeg de kokosolie toe en laat smelten. Doe de curd in glazen potten en sluit direct af. Keer om en laat in 3 uur afkoelen. Bewaar in de koelkast.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 545 kcal
  • eiwit 8 g
  • koolhydraten 29 g
  • vet 44 g
    waarvan verzadigd 32 g
  • natrium 35 mg
  • vezels 1 g
Tags

Kokos-limoencurd

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ko­kos-li­moen­curd

1
1
  • 1 vanillestokje

Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap met een scherp mesje het merg eruit.

2
2
  • 4 limoenen
  • 8 eieren

Rasp de groene schil van de limoenen en pers de vruchten uit. Splits de eieren. De eiwitten worden niet gebruikt.

3
3
  • 100 g suiker
  • 165 ml kokoscream

Doe het limoenrasp- en sap, merg, de suiker, eidooiers en kokoscream in een steelpan en breng al roerend tegen de kook aan tot het dik wordt. Laat niet koken.

4
4
  • 100 g kokosolie

Voeg de kokosolie toe en laat smelten. Doe de curd in glazen potten en sluit direct af. Keer om en laat in 3 uur afkoelen. Bewaar in de koelkast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.