Pe­ren­com­po­te

  • bijgerecht
  • 8 personen
  • 95 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 40 min. wachten
(40)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht 8 personen
3 40

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de peren in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd het vruchtvlees in blokjes van 1 cm. Snijd het vanillestokje open en schraap met de punt van een mes het merg eruit. Rasp de gele schil van de citroen met een fijne rasp.
  2. Breng 250 ml water aan de kook met de stukjes peer, de suiker, het citroenrasp, het vanillestokje en -merg, het kaneelstokje en de kruiden. Kook de peer in 40 min. zachtjes gaar.
  3. Neem de pan van het vuur en stamp de peren grof met de pureestamper. Serveer de compote warm of schep direct in een schone (weck)pot en sluit de deksel. Lekker bij varkensfilet of karbonade, kippenbouten en wildgerechten, maar ook bij voorgerechten en borrelhapjes met paté, bij een kaasplankje met roggebrood of als dessert met vanilleroomijs en geklopte slagroom.

Tip:

U kunt de perencompote 3 dagen van tevoren bereiden. Bewaar in een afgesloten (weck)pot in de koelkast.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 95 kcal
  • eiwit 0 g
  • koolhydraten 24 g
  • vet 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.