Peer met yog­hurt

  • nagerecht
  • 4 personen
  • 375 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 2 u. 40 min. wachten
(35)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands nagerecht 4 personen
3 35

Ingrediënten

Keukenspullen
  • lage ovenschaal (Ø 26 cm), iets grotere ovenschaal

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zet de peren in een pan, voeg het kaneelstokje, de wijn en 50 g suiker toe. Schenk zoveel water bij de peren dat ze net onder staan en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat minimaal 2 uur stoven. Verwarm de oven voor op 180 °C. Klop het eigeel met 25 g suiker en de honing schuimig. Snijd het vanillestokje open en schraap met een scherp mesje het merg eruit. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Klop merg, rasp, sap, yoghurt en bloem door het eigeel. Klop de eiwitten met de rest van de suiker stijf. Spatel voorzichtig door het eigeelmengsel en schep in een lage ovenschaal. Zet in de andere ovenschaal en schenk er heet water bij totdat de kleine schaal voor de helft in het water staat. Bak het gerecht in de oven in 40 min. goudbruin. Serveer warm of koud met de stoofperen.

video

Stoof­pe­ren be­rei­den

Instructievideo - 02:01 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 375 kcal
  • eiwit 11 g
  • koolhydraten 54 g
  • vet 13 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.