Broc­co­li­qui­che

Onder een dakje van brie schuilt een romige vulling van broccoli en crunchy cashewnoten. Krijg je al trek?

  • lunch
  • 4 personen
  • 770 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 45 min. oventijd
(757)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans lunch Onder een dakje van brie schuilt een romige vulling van broccoli en crunchy cashewnoten. Krijg je al trek? 4 personen
3 757

Ingrediënten

Keukenspullen
  • quichevorm (Ø 24 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven op 180 °C. Laat het deeg ontdooien. Vet de quichevorm in en bekleed de vorm met het deeg. Snijd de broccoli in roosjes en de brie in plakken.
  2. Breng een pan water aan de kook en kook hierin de broccoli in 4 min. beetgaar. Giet de broccoli af, laat een beetje afkoelen en verdeel de roosjes over de quichevorm. Strooi de cashewnoten erover.
  3. Klop de eieren los met de slagroom, peper en zout. Schenk het mengsel in de quichevorm. Verdeel de brie erover en bak ca. 45 min. in de oven.

bereidingstip:

Je kunt de quiche 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm ca. 20 min. in de oven op 160 °C. Koud ook lekker.

combinatietip:

Met een salade van avocado met citroensap een volwaardige maaltijd.

video

Bak­ken met bla­der­deeg

Instructievideo - 02:21 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 770 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 33 g
  • vet 57 g
    waarvan verzadigd 28 g
  • natrium 725 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Broccoliquiche

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Broc­co­li­qui­che

1
1

Verwarm de oven op 180 °C.

2
2
  • 5 plakjes deeg voor hartige taart

Laat het deeg ontdooien.

3
3
  • 2 g boter om in te vetten

Vet de quichevorm in en bekleed de vorm met het deeg.

4
4
  • 500 g broccoli
  • 200 g roombrie

Snijd de broccoli in roosjes en de brie in plakken.

5
5

Breng een pan water aan de kook en kook hierin de broccoli in 4 min. beetgaar.

6
6

Giet de broccoli af, laat een beetje afkoelen en verdeel de roosjes over de quichevorm.

7
7
  • 75 g cashewnoten ongezouten

Strooi de cashewnoten erover.

8
8
  • 4 eieren
  • 250 ml slagroom

Klop de eieren los met de slagroom, peper en zout.

9
9

Schenk het mengsel in de quichevorm. Verdeel de brie erover en bak ca. 45 min. in de oven.

bereidingstip:

Je kunt de quiche 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm ca. 20 min. in de oven op 160 °C. Koud ook lekker.

combinatietip:

Met een salade van avocado met citroensap een volwaardige maaltijd.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.