Var­kens­haas 'en croû­te'

Dit vleesgerecht is een karweitje, dus maak het voor speciale gelegenheden. Een glas Spaanse Rioja maakt hem af.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 605 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 1 u. 15 min. wachten
    • 25 min. oventijd
(427)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans hoofdgerecht Dit vleesgerecht is een karweitje, dus maak het voor speciale gelegenheden. Een glas Spaanse Rioja maakt hem af. 4 personen
3 427

Ingrediënten

Lekker erbij
Keukenspullen
  • 2 cocktailprikkers
  • keukenmachine
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Klap het dunne uiteinde van de varkenshaasjes dubbel zodat deze overal even dik zijn. Zet vast met een cocktailprikker. Bestrooi met peper en zout. Verhit de boter in een koekenpan en bak de varkenshaasjes in 3 min. aan beide kanten bruin. Laat ca. 10 min. afkoelen. Bestrijk de varkenshaasjes met de mosterd.
  2. Pureer de champignons, knoflook en peper en zout naar smaak in de keukenmachine. Verhit de olie in een koekenpan en bak de puree ca. 8 min. op middelhoog vuur, tot het vocht is verdampt. Neem voor 2 personen 1 stuk vershoudfolie en leg op elk stuk 3 plakken Parmaham. Laat de plakken elkaar iets overlappen. Verdeel de champignonpuree erover, laat aan de randen ruim 1 cm ham onbedekt. Leg de varkenshaas erop, verwijder de prikkers en rol het geheel met behulp van het folie strak op. Leg minimaal 60 min. in de koelkast.
  3. Verwarm de oven voor op 180 °C. Rol het bladerdeeg uit en snijd doormidden. Haal de varkenshaasjes uit de folie en leg elk op een plak bladerdeeg. Klop de eieren los. Bestrijk de randen van het deeg met ei. Rol de varkenshaasjes in het bladerdeeg en vouw de uiteinden hiervan dicht.
  4. Bedek een bakplaat met bakpapier. Leg de varkenshaasjes met de naad naar beneden erop, bestrijk ze met ei en bestrooi ze met wat grof zeezout. Bak ze in de oven in 25 min. goudbruin. Laat 5 min. rusten buiten de oven en snijd in plakken.
video

Bak­ken met bla­der­deeg

Instructievideo - 02:21 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 605 kcal
  • eiwit 40 g
  • koolhydraten 25 g
  • vet 38 g
    waarvan verzadigd 16 g
  • natrium 1.125 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Varkenshaas 'en croûte'

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Var­kens­haas 'en croû­te'

1
1
  • 500 g varkenshaas

Klap het dunne uiteinde van de varkenshaasjes dubbel zodat deze overal even dik zijn. Zet vast met een cocktailprikker. Bestrooi met peper en zout.

2
2
  • 35 g boter

Verhit de boter in een koekenpan en bak de varkenshaasjes in 3 min. aan beide kanten bruin. Laat ca. 10 min. afkoelen.

3
3
  • 2 el dijonmosterd

Bestrijk de varkenshaasjes met de mosterd.

4
4
  • 250 g champignons
  • 1 teen knoflook

Pureer de champignons, knoflook in de keukenmachine, voeg naar smaak peper en zout toe.

5
5
  • 3 el olijfolie

Verhit de olie in een koekenpan en bak de puree ca. 8 min. op middelhoog vuur, tot het vocht is verdampt.

6
6
  • 75 g parmaham

Neem voor 2 personen 1 stuk vershoudfolie en leg op elk stuk 3 plakken Parmaham. Laat de plakken elkaar iets overlappen.

7
7

Verdeel de champignonpuree erover, laat aan de randen ruim 1 cm ham onbedekt.

8
8

Leg de varkenshaas erop, verwijder de prikkers en rol het geheel met behulp van het folie strak op. Leg minimaal 60 min. in de koelkast.

9
9

Verwarm de oven voor op 180 °C.

10
10
  • 275 g bladerdeeg

Rol het bladerdeeg uit en snijd doormidden.

11
11

Haal de varkenshaasjes uit de folie en leg elk op een plak bladerdeeg.

12
12
  • 1 ei

Klop de eieren los. Bestrijk de randen van het deeg met ei. Rol de varkenshaasjes in het bladerdeeg en vouw de uiteinden hiervan dicht.

13
13
  • 1 tl zeezout grof

Bedek een bakplaat met bakpapier. Leg de varkenshaasjes met de naad naar beneden erop, bestrijk ze met ei en bestrooi ze met wat grof zeezout.

14
14

Bak ze in de oven in 25 min. goudbruin.

15
15

Laat 5 min. rusten buiten de oven en snijd in plakken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.