La­sag­ne met to­nijn

Lasagne is ook erg lekker met vis in plaats van vlees. Dat vinden ze in Italië helemaal niet erg.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 710 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 30 min. wachten
(203)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Lasagne is ook erg lekker met vis in plaats van vlees. Dat vinden ze in Italië helemaal niet erg. 4 personen
3 203

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal (ca. 2 liter)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Snijd de courgettes in plakjes. Laat de tonijn uitlekken.
  2. Verhit de olie in een braadpan en bak de courgette in ca. 4 min. Voeg de tonijn en sugo toe en warm ca. 2 min. mee.
  3. Maak de besciamella met melk volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  4. Giet een laagje sugo in de ovenschaal. Leg hier een laagje lasagnebladen op en giet er een laagje bechamelsaus over. Herhaal tot 2 lagen. Bestrooi met kaas. Bak de lasagne in het midden van de oven in ca. 30 min. lichtbruin en gaar. Dek tussentijds eventueel af met aluminiumfolie als de bovenkant te bruin wordt.
video

Be­cha­mel­saus ma­ken

Instructievideo - 01:19 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 710 kcal
  • eiwit 42 g
  • koolhydraten 65 g
  • vet 30 g
    waarvan verzadigd 12 g
  • natrium 1.270 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2001 week 06-07

Lasagne met tonijn

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

La­sag­ne met to­nijn

1
1

Verwarm de oven voor op 200 ºC.

2
2
  • 2 courgettes
  • 370 g tonijn in olijfolie

Was en snijd de courgettes in plakjes. Laat de tonijn uitlekken.

3
3
  • 3 el olijfolie

Verhit de olie in een braadpan en bak de courgette in ca. 4 min. Voeg de tonijn en sugo toe en verwarm ca. 2 min. mee.

4
4
  • 1 zakje besciamella
  • 500 ml halfvolle melk

Bereid de besciamella met melk volgens de aanwijzingen op de verpakking.

5
5
  • 470 g sugo tradizionale
  • 200 g lasagnebladen

Giet een laagje sugo in de ovenschaal. Leg hier een laagje lasagnebladen op en giet er een laagje besciamella saus over. Herhaal tot 2 lagen.

6
6
  • 150 g gemalen belegen kaas

Bestrooi met kaas. Bak de lasagne in het midden van de oven in ca. 30 min. lichtbruin en gaar.

7
7

Dek tussentijds eventueel af met aluminiumfolie als de bovenkant te bruin wordt.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.