Ar­ti­sjok met ta­pe­na­de

(8)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan voorgerecht 4 personen
3 8

Ingrediënten

Keukenspullen
  • magnetronfolie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Artisjokken wassen. Steel ervan afsnijden en punten van buitenste blaadjes knippen. Artisjokken afzonderlijk verpakken in magnetronfolie. Artisjokken ca. 15 minuten in magnetron op vol vermogen (700 Watt) verwarmen. Artisjokken ca. 5 minuten laten nagaren. Ondertussen tapenade losroeren met olijfolie en op smaak brengen met zout en peper. Tapenade over vier schaaltjes verdelen. Artisjokken serveren met mediterrane dip. Aan tafel blad voor blad van artisjok afnemen, vezelig ondereinde in tapenade dopen en eraf eten. Rest bladeren verwijderen. Bodem in stukjes snijden en met tapenade eten.

video

Ar­ti­sjok be­rei­den

Instructievideo - 01:41 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 305 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 25 g
  • vet 20 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2001 week 16-17

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.