Cour­get­te­rol­le­tjes met ta­pe­na­de

(36)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan borrelhapje 4 personen
3 36

Ingrediënten

Keukenspullen
  • metalen spiesen
  • barbecue

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de uiteinden eraf en schaaf de courgette met een dunschiller of kaasschaaf in lange dunne plakken. Bestrijk de plakken met de tapenade. Knip de rozemarijntakjes in evenveel stukken als er plakken courgette zijn. Rol de courgetteplakken op en prik in elk met de satépen een gaatje. Steek hier een takje rozemarijn in om het rolletje vast te zetten. Bestrijk de courgetterolletjes dun met olie en bewaar ze afgedekt in de koelkast.
  2. Leg de courgetterolletjes op een ingevet rooster boven matig heet vuur en gril ze in 1-2 minuten per kant bruin en gaar.

Tip:

Leg nog een plakje mozzarella op de tapenade en rol de courgette dan op. Neem de courgetterolletjes van de barbecue zodra de kaas begint te smelten.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 75 kcal
  • eiwit 1 g
  • koolhydraten 4 g
  • vet 6 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Variatie op het vuur

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.