Lauw­war­me snij­bo­nen­sa­la­de

(46)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht 4 personen
3 46

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de eieren in 7 min. hard. Laat ze schrikken onder koud stromend water, pel ze en snijd ze in parten.
  2. Snijd de snijbonen in schuine stukken van ca. 4 cm en kook ze in water met wat zout in 5 min. beetgaar. Giet af.
  3. Meng de bonen met de sjalotten, de olie en de azijn. Breng op smaak met peper en zout en bestrooi met de peterselie. Serveer met de partjes ei. Lekker met vegetarische balletjes en aardappelpuree.

Tip:

U kunt de bonen 's ochtends al bereiden. Meng alleen de azijn er op het laatste moment door, anders verkleuren de bonen. U kunt ze op kamertemperatuur eten of 5 min. in een pannetje op laag vuur opwarmen.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 235 kcal
  • eiwit 9 g
  • koolhydraten 4 g
  • vet 20 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.