Fri­sée-snij­bo­nen­sa­la­de met ci­troen­olij­ven

(19)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht 4 personen
3 19

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Snijbonen diagonaal in stukken van 3 cm snijden. Snijboonruiten in 3 min. beetgaar koken. In zeef onder koud water afspoelen en laten uitlekken. In slakom dressing kloppen van citroensap, mosterd, walnoot- en olijfolie. Op smaak brengen met zout en peper. Walnoten kort roosteren in droge koekenpan en op bord laten afkoelen. Olijven halveren en met snijbonen door dressing scheppen. Friséesla door snijbonen mengen. Walnoten boven salade in stukjes breken.

Tip:

Vervang de walnoten door knapperige (knoflook)croutons.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 265 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 5 g
  • vet 26 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.