Cur­ry van cour­get­te

Boordevol smaak dankzij de verse gember, kaneel en komijn.

(118)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
indiaas bijgerecht Boordevol smaak dankzij de verse gember, kaneel en komijn. 4 personen
3 118

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de courgette in stukken van 3 cm. Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak op hoog vuur 4 min. rondom bruin. Neem uit de pan en houd apart. Snipper de ui. Verhit de rest van de olie in de pan en fruit de ui op middelhoog vuur 5 min.
  2. Schil de gember. Snijd de gember en de knoflook fijn. Voeg de gember en de knoflook toe aan de ui, het kaneelstokje en komijnzaad en bak nog 3 min.
  3. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de rode peper fijn. Snijd de tomaat in stukjes. Voeg de peper met de tomaat toe aan het ui-specerijenmengsel en bak 15 min. op laag vuur.
  4. Snijd de koriander grof. Doe de courgette terug in de pan en bak nog 3 min. Breng op smaak met peper en zout en bestrooi met de koriander.
video

Ro­de pe­per schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:34 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 165 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 13 g
  • vet 10 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 5 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Curry van courgette

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cur­ry van cour­get­te

1
1
  • 2 courgette
  • 2 el zonnebloemolie

Snijd de courgette in stukken van 3 cm. Verhit de olie in een hapjespan en bak op hoog vuur 4 min. rondom bruin. Neem uit de pan en houd apart.

2
2
  • 2 uien
  • 2 el zonnebloemolie

Snipper de ui. Verhit de olie in de pan en fruit de ui op middelhoog vuur 5 min.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

3
3
  • 2 cm verse gember
  • 3 tenen knoflook
  • 1 kaneelstokje
  • 1 tl komijnzaad

Schil de gember. Snijd de gember en de knoflook fijn. Voeg de gember en de knoflook toe aan de ui, het kaneelstokje en komijnzaad en bak nog 3 min.

Gember gebruiken

Instructievideo

01:26 min.

4
4
  • 1 rode peper

Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de rode peper fijn.

Rode peper schoonmaken

Instructievideo

00:34 min.

5
5
  • 3 tomaten

Snijd de tomaat in stukjes. Voeg de peper met de tomaat toe aan het ui-specerijenmengsel en bak 15 min. op laag vuur.

6
6
  • 15 g koriander

Snijd de koriander grof. Doe de courgette terug in de pan en bak nog 3 min. Breng op smaak met peper en zout en bestrooi met de koriander.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.