Sint-ja­kobs­schel­pen en cour­get­te

(35)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 35

Ingrediënten

Keukenspullen
  • 8 satéstokjes, minstens 30 min. geweekt in water

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Steek de barbecue aan. Snijd de courgette in plakken van 1 cm en kook 2 min. in water met zout. Giet af en laat afkoelen.
  2. Snijd de rode peper in dunne reepjes. Snijd de gember zo fijn mogelijk. Meng de rode peper met de gember, knoflook, sojasaus, oestersaus en olie.
  3. Dep de sint-jakobsschelpen droog met keukenpapier. Rijg ze om en om met de stukken courgette aan de satéprikkers. Schenk de saus erover en dek af tot gebruik.
  4. Gril de spiesen in 3-4 min. gaar. Keer regelmatig. U kunt ze ook 3 min. in een grillpan bakken. Bestrooi met de koriander. Lekker met noedelsalade en broccoli.
video

Vis gril­len op de bar­be­cue

Instructievideo - 02:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 225 kcal
  • eiwit 15 g
  • koolhydraten 7 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.