An­dij­vie met ket­jap, ro­de pe­per & tau­gé

(35)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht 4 personen
3 35

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de harde onderkant van de struik andijvie. Was de andijviebladeren en scheur ze in grove stukken.
  2. Snijd de knoflook grof en snijd de rode peper in reepjes. Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de knoflook en de peper 1 min. Voeg de andijvie in delen toe, wacht tussendoor steeds tot het eerdere deel een beetje geslonken is. Roerbak de andijvie op hoog vuur in ca. 3 min. beetgaar.
  3. Breng de andijvie op smaak met de ketjap en peper en zout. Schep op het laatste moment de taugé erdoor.

Tip:

Variatie 1: Verhit de olie in een koekenpan en bak de knoflook 1 min. Voeg de andijvie toe en bak 3 min. Breng op smaak met 1 el gembersiroop (flesje 250 ml) en peper en zout. Bestrooi met 3 el grof gehakte cashewnoten. Variatie 2: Andijvie is rauw ook lekker. Snijd het blad van struik in reepjes en meng met 1 zak eikenbladsla melange (100 g). Voeg 1 zoete en frisse appel (bijv. elstar) in blokjes en 1 duopak hamreepjes (200 g) toe. Maak een dressing van 3 el olijfolie, 1 el wittewijnazijn en 1 tl grove mosterd. Breng op smaak met peper en zout en meng de dressing door de sla. Lekker met 150 g blauwaderkaas in blokjes erover.

video

Ro­de pe­per schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:34 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 120 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 1 g
  • vet 11 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.