An­dij­vie met kip­spie­sen

(28)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
2 28

Ingrediënten

Keukenspullen
  • satéprikkers

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de kipfilet in een kom. Schenk er 3 el ketjap bij, schep om en laat afgedekt in de koelkast 15 min. marineren.
  2. Kook ondertussen de rijst volgens de aan­wijzingen op de verpakking. Rijg de kip aan de satéprikkers.
  3. Verhit 2 el olie in een wok en fruit de knoflook 1 min. Voeg de andijvie, kokosmelk en de rest van de ketjap toe en laat 8 min. smoren.
  4. Verhit de rest van de olie in een ruime koeken­pan en bak de kipspiesen in 6 min. rondom gaar. Verdeel de rijst, spiesen en het andijviemengsel over 4 diepe borden en bestrooi met de pinda's.
video

Knof­look snij­den

Instructievideo - 00:57 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 710 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 66 g
  • vet 35 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.