Ge­hakt­brood­jes

(125)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 125

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Laat de deegplakjes ontdooien volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm de oven voor op 200 °C of gasovenstand 4. Snijd de augurk in blokjes en de bosui in ringetjes. Meng het gehakt met de augurk, bosui en gehaktkruiden.
  2. Spreid de helft van de deegplakjes uit op het aanrecht en besmeer met de mosterd. Leg het gehakt in bergjes erop. Dek af met de resterende deegplakjes. Druk de randen goed dicht. Bak de broodjes in de oven in ca. 25 min. gaar en bruin. Meng ondertussen de dressing door de sla en serveer bij de broodjes.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 570 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 48 g
  • vet 29 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2001 week 24-25

Gehaktbroodjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­hakt­brood­jes

1
1
  • 8 plakjes deeg voor hartige taart

Laat de deegplakjes ontdooien volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2

Verwarm de oven voor op 200 °C of gasovenstand 4.

3
3
  • 5 augurken zoetzuur
  • 3 bosuitjes
  • 400 g half-om-halfgehakt
  • 1 el gehaktkruiden

Snijd de augurk in blokjes en de bosui in ringetjes. Meng het gehakt met de augurk, bosui en gehaktkruiden.

4
4
  • 1 el mosterd

Spreid de helft van de deegplakjes uit op het aanrecht en besmeer met de mosterd. Leg het gehakt in bergjes erop.

5
5

Dek af met de resterende deegplakjes. Druk de randen goed dicht. Bak de broodjes in de oven in ca. 25 min. gaar en bruin.

6
6
  • 4 el Thousand Islands sladressing
  • 200 g gemengde sla

Meng ondertussen de dressing door de sla en serveer bij de broodjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.